FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOO: Janica i rukometaši dobijaju ulice u Zagrebu

ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) jepokrenuo inicijativu da se Janica Kostelić proglasi počasnom građankomZagreba, te da u glavnom gradu Hrvatske dobije i svoju ulicu.
ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) je pokrenuo inicijativu da se Janica Kostelić proglasi počasnom građankom Zagreba, te da u glavnom gradu Hrvatske dobije i svoju ulicu.

Istu inicijativu pokrenut ćemo i za zlatne rukometaše, jer smatramo da se i na takav nematerijalni način moramo zahvaliti olimpijskim pobjednicima, kazao je nakon 8. sjednice Vijeća HOO-a predsjednik Zlatko Mateša.

On je novinare izvijestio i o planu da se do Skupštine polovicom ove godine predoči izviješće o Reviziji za 2004., koje je po prvi puta u povijesti HOO-a napravio neovisni subjekt.

"Dosad smo čistili obveze koje su nastale u razdoblju od 1995-2003., među kojima su i računi iz Sydneya i Salt Lake Citya. Odgovorno tvrdim da odsad neće moći biti nikakvih 'financijskih kreativnosti', te da će Savezi moći raspolagati punim sredstvima tek kada opravdaju akontacije", kazao je Mateša, dodavši kako ono što nije naplaćeno namjerava utužiti.

Odlukom Vijeća za hrvatske ambasadore za sport, toleranciju i fair-play pri Odboru za razvoj sporta Vijeća Europe predlažu se Irfan Smajlagić Gordan Kožulj, koji će u u sljedećem četverogodišnjem razdoblju zamijeniti dosadašnje veleposlanike Janicu Kostelić i Dadu Šurbeka.

Također, za predstavnika HOO-a u Povjerenstvu za izradu programa nastave tjelesne i zdrastvene kulture za športska odjeljenja imenuje se v.d. ravnatelja Hrvatske olimpijske akademije Milan Kolman.

Osvrnuvši se na aferu oko namještanja rezultata u HNL, Mateša je kazao kako podržava sve akcije u cilju raščišćavanja mogućih neregularnosti, ali je i napomenuo da takve afere bitno odmažu hrvatskom sportu u trenutku kada niže same uspjehe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙