FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OECD: oporavak globalnog gospodarstva dobiva na zamahu

PARIZ, 17. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Organizacija za gospodarskusuradnju i razvitak (OECD) izvijestila je u četvrtak da oporavakglobalnog gospodarstva dobiva na zamahu unatoč posrnulom japanskomgospodarstvu .
PARIZ, 17. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Organizacija za gospodarsku suradnju i razvitak (OECD) izvijestila je u četvrtak da oporavak globalnog gospodarstva dobiva na zamahu unatoč posrnulom japanskom gospodarstvu .

Organizacija koja okuplja 30 industrijskih najrazvijenijih država svijeta smanjila je svoja predviđanja gospodarskog rasta Japana za prošlu godinu s prijašnjih 4 na 2,6 posto, rekao je glavni ekonomist OECD-a Jean -Philippe Cotis.

U svom privremenom izvješću, OECD je zadržao svoje procjene gospodarskog rasta SAD-a za prošlu godinu na 4,4 posto i eurozone na 1,8 posto. No, povisio je predviđanja rasta Francuske s 2,1 na 2,3 posto. Predviđanja njemačkog gospodarskog rasta smanjena su s ranijih 1,2 na 1,1 posto, talijanskog s 1,3 na 1,1 posto, a gospodarskog rasta Velike Britanije s 3,2 na 3,1 posto.

"Stvoreni su uvjeti da globalno gospodarstvo dobije na zamahu, kao i korporacijske bilance imovine i uspjeha koje su značajno ojačale. U eurozoni je jačanje tečaja uzelo danak s manjim zakašnjenjem", rekao je Cotis, dodavši da je "u Japanu gospodarska aktivnost se smanjila u zadnja tri tromjesečja, samo djelomično se odrazivši na usporavanje izvoza".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙