FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Guverner središnje francuske banke za produljenje radnog tjedna

PARIZ, 7. veljače 2005. (Hina/APA) - Guverner središnje francuske bankeChristian Noyer založio se u ponedjeljak u razgovoru za radio-postajuRTL za omekšavanje zakona o 35-satnom radnom tjednu u Francuskoj.
PARIZ, 7. veljače 2005. (Hina/APA) - Guverner središnje francuske banke Christian Noyer založio se u ponedjeljak u razgovoru za radio-postaju RTL za omekšavanje zakona o 35-satnom radnom tjednu u Francuskoj.

"Reforma ide u smjeru onoga što rade svi konkurentni gospodarski sustavi. Riječ je o dobrom smjeru koji će povećati naše kapacitete za gospodarski rast i povećati zaposlenost", naglasio je Noyer u osvrtu na vladin projekt, koji predviđa povratak na 48-satni radni tjedan.

Po tom prijedlogu radnici bi mogli dragovoljno povećavati broj radnih sati iznad zakonom predviđenih 220 sati godišnje, a cijena tih sati mogla bi biti i manja nego u slučaju prekovremeni radnih sati.

Guverner središnje francuske banke napomenuo je također da se prognoza francuske vlade po kojoj bi francusko gospodarstvo u 2005. trebalo ostvariti rast od 2,5 posto BDP-a nalazi u "zoni logičnog".

"Trenutno smo na putu rasta koji se kreće između 0,5 do 0,6 posto po tromjesečju, odnosno dva do 2,5 posto na razini cijele godine", konstatirao je guverner središnje francuske banke. Ipak, tijekom godine mogu se dogoditi i neke stvari koje će promijeniti taj scenarij", upozorava Noyer.

"Važno je podići prosječnu razinu rasta", ne posežući pritom za "umjetnim dopingom", sugerira guverner središnje francuske banke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙