FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šef australske diplomacije impresioniran Francuskom

CANBERRA, 7. veljače 2005. (Hina/AFP) - Australski ministar vanjskihposlova Alexander Downer kazao je u ponedjeljak kako je impresionirannaporima Francuske da formira snage sigurnosti u Iraku, distancirajućise tako od prethodnih primjedbi australskog premijera o francuskomantiamerikanizmu.
CANBERRA, 7. veljače 2005. (Hina/AFP) - Australski ministar vanjskih poslova Alexander Downer kazao je u ponedjeljak kako je impresioniran naporima Francuske da formira snage sigurnosti u Iraku, distancirajući se tako od prethodnih primjedbi australskog premijera o francuskom antiamerikanizmu.

"Bio sam impresioniran naporima zemalja poput Njemačke ali, dozvolite mi da kažem, i Francuske, u nastojanju da pomognu formiranju iračkih snaga sigurnosti", izjavio je šef diplomacije nakon razgovora s njemačkim kolegom Joschkom Fischerom.

Te izjave su u suprotnosti s govorom koji je prošlog mjeseca održao australski premijer John Howard, spominjući "iracionalnu razinu antiamerikanizma" u Francuskoj i drugdje u Europi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙