FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoreno međunarodno violinističko natjecanje "Etide i skale"

ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Međunarodno natjecanje violinista"Etide i skale" otvoreno je danas u organizaciji Glazbene škole "PavlaMarkovca" i pod pokroviteljstvom Skupštine grada Zagreba.
ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) - Međunarodno natjecanje violinista "Etide i skale" otvoreno je danas u organizaciji Glazbene škole "Pavla Markovca" i pod pokroviteljstvom Skupštine grada Zagreba.

Na 11. međunarodnom natjecanju sudjelovat će violinisti iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Rumunjske, Madžarske, Italije i Lihtenštajna, rekao je ravnatelj Glazbene škole "Pavla Markovca" Josip Vrbanec na otvorenju natjecanja.

Vrbanec je primijetio i kako se s godinama uočava napredak tehničkoga umijeća natjecatelja, koji su uspješni glazbenici i osvajači nagrada. Cilj natjecanja je potaknuti skladatelje i na pisanje edukativnih forma koje će pomoći u nastavi, rekao je.

Natjecanje je otvorio potpredsjednik Gradske skupštine Vladimir Velnić, najavivši kako će za dvije godine biti dovršena zgrada Muzičke akademije, u okviru koje će, kako je obećao, grad riješiti pitanje prostora Glazbene škole "Pavla Markovca". "To će biti dug grada toj školi, a ne dar", dodao je.

Violinističko natjecanje počinje sutra u Češkom narodnom domu, a kandidati su podijeljeni u dobne skupine: u prvoj se natječu violinisti do devet, u drugoj do 12, u trećoj do 15 i četvrtoj do 19 godina.

Podjela nagrada i koncert prvonagrađenih održat će se 20. velječe u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Pobjednik natjecanja dobiva nagradu od 5000 kuna i plaketu grada Zagreba, a dodjeljuju se još dvije posebne nagrade po 2000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙