FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: tri slučaja bjesnoće nakon transplantacije organa

BERLIN, 16. veljače 2005. (Hina/AFP) - U Njemačkoj su tri osobenajvjerojatnije zaražene bjesnoćom kao posljedicom transplantacijeorgana od donora koji je u sebi nosio tu potencijalno smrtonosnubolest, i nalaze se u "vrlo kritičnom stanju", objavila je u srijedu Njemačka zaklada za transplantaciju organa (DSO).
BERLIN, 16. veljače 2005. (Hina/AFP) - U Njemačkoj su tri osobe najvjerojatnije zaražene bjesnoćom kao posljedicom transplantacije organa od donora koji je u sebi nosio tu potencijalno smrtonosnu bolest, i nalaze se u "vrlo kritičnom stanju", objavila je u srijedu Njemačka zaklada za transplantaciju organa (DSO).

Tri ostale osobe, koje su također primili organe istog donatora, za sada u dobrom stanju, precizira DSO.

Pokaže li se da su tri osobe doista zaražene bit će to jedini slučajevi bjesnoće u Njemačkoj, dodaje DSO, ističući da se bolest u vrlo rijetkim slučajevima prenosi transplantacijom.

Donator organa je žena koja je u prosincu preminula od zastoja srca, no simptomi bjesnoće tada nisu bili izraženi. Liječnici pojašnjavaju da je potrebno i po nekoliko mjeseci da bolest izbije.

Ta se osoba vjerojatno zarazila u Indiji gdje su slučajevi bjesnoće mnogobrojni.

Za sada se očekuje rezultati testova na sveučilišnoj klinici u Essenu i institutu za tropske bolesti u Hamburgu kako bi se sa sigurnošću ustanovilo da li je preminula žena bila zaražena bjesnoćom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙