FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija: Ilegalni laboratorij za proizvodnju amfetamina nije pronađen

ZAGREB, 16. veljače 2005. (Hina) - Njemačka policija zatražila je pomoću istrazi oko krijumčarenja amfetamina navodno proizvedenog uilegalnom laboratoriju na području Zagreba, no nikakav laboratorijnije pronađen, izvijestila je danas zagrebačka policija.
ZAGREB, 16. veljače 2005. (Hina) - Njemačka policija zatražila je pomoć u istrazi oko krijumčarenja amfetamina navodno proizvedenog u ilegalnom laboratoriju na području Zagreba, no nikakav laboratorij nije pronađen, izvijestila je danas zagrebačka policija.

"Na zahtjev njemačke policije za međunarodnom pomoći od prije dva mjeseca izvršili smo sve provjere i nikakav laboratorij nismo pronašli, ne samo na području Zagreba, nego i u ostatku Hrvatske", kazala je danas glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Vulama je kazala da se zahtjev njemačkih kolega temelji na informacijama do kojih su došli u istrazi protiv dvojice Nijemaca koji su uhićeni s većom količinom amfetamina. Jedan od njih je izjavio da je drogu kupio od 37-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina Ismeta Kuburaša (37) koji navodno amfetamin proizvodi u laboratoriju na području Zagreba.

Vulama je kazala da je zbog te istrage, nekih drugih kaznenih djela za koja ga sumnjiči te pravomoćne presude kojom je kažnjen s tri godine zatvora zbog razbojstva, njemačka policija za Kuburašem raspisala međunarodnu tjeralicu na osnovu koje je početkom ove godine uhićen kod Slunja. Trenutno je u pritvoru u kojemu čeka konačnu odluku o zahtjevu njemačkih vlasti za izručenjem.

Po pisanju današnjeg Vjesnika, njemačko tužiteljstvo Kuburaša sumnjiči da je preko kurira u Njemačku poslao pet pošiljaka s ukupno 2,3 kilograma amfetamina vrijednog oko 850 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙