FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Goss će Bushu predstaviti plan za jačanje CIA-e

WASHINGTON, 16. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Direktor CIA-e PorterGoss predstavit će u srijedu američkom predsjedniku Georgeu W. Bushuplan za jačanje središnje američke obavještajne agencije, što jepreporučilo i istražno povjerenstvo za terorističke napade 11. rujna,objavio je The Washington Post.
WASHINGTON, 16. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Direktor CIA-e Porter Goss predstavit će u srijedu američkom predsjedniku Georgeu W. Bushu plan za jačanje središnje američke obavještajne agencije, što je preporučilo i istražno povjerenstvo za terorističke napade 11. rujna, objavio je The Washington Post.

Bush je prošle jeseni od Gossa zatražio da u roku 90 dana iznese planove za 50-postotno povećanje broja CIA-in agenata i časnika u tajnom odjelu, koji regrutira špijune u inozemstvu i provodi tajne operacije u prekomorskim zemljama. Bush je također tražio udvostručenje broja časnika za istraživanje i razvoj.

Visoki američki dužnosnik rekao je za The Washington Post da Goss želi više ljudi u inozemstvu, "na terenu", ne samo tajnih časnika, nego i iskusnih analitičara.

Prema tom izvoru, Gossov plan temelji se na regrutiranju novih časnika i analitičara koji "izgledaju, zvuče i govore" poput skupina koje špijuniraju.

Goss će na pitanja o svojem planu odgovarati kada zajedno s ostalim najvišim sigurnosnim dužnosnicima bude pred senatskim Obavještajnim odborom iznosio procjene svjetskih prijetnji, piše list.

Glasnogovornik CIA-e izvješće nije želio komentirati.

Bush je reformu američke obavještajne zajednice započeo kada je istražno povjerenstvo napade 11. rujna utvrdilo "velike institucionalne propuste" i propuštene prilike da se spriječi akcija operativaca al-Qaide u kojoj je poginulo gotovo 3000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙