FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CIA se ispravila glede iračkog oružja za masovno uništavanje

WASHINGTON, 1. veljače 2005. (Hina/dpa) - Američka Središnjaobavještajna agencija (CIA) objavila je tajni dokument kojim mijenjaprocjenu napravljenu uoči rata u Iraku, prema kojoj je režim SadamaHuseina imao oružje za masovno uništavanje, i sada tvrdi da je Irakodustao od programa kemijskoga oružja još 1991., objavio je u utorakLos Angeles Times.
WASHINGTON, 1. veljače 2005. (Hina/dpa) - Američka Središnja obavještajna agencija (CIA) objavila je tajni dokument kojim mijenja procjenu napravljenu uoči rata u Iraku, prema kojoj je režim Sadama Huseina imao oružje za masovno uništavanje, i sada tvrdi da je Irak odustao od programa kemijskoga oružja još 1991., objavio je u utorak Los Angeles Times.

Taj je izvještaj prvo službeno priznanje te obavještajne agencije da su predratne procjene bile pogrešne, ali riječ je o manje važnom dokumentu namijenjenom za ažuriranje ostale dokumentacije, a ne za razmatranje visokih američkih dužnosnika, među kojima i predsjednika Georgea W. Busha, rekao je za Los Angeles Times jedan dužnosnik CIA-e.

"Njime se u osnovi ažuriraju knjige tako da informacije bude što je moguće aktualnije", rekao je taj dužnosnik koji je tražio da ostane neimenovan.

Bush je tvrdio da je iračko oružje za masovno uništavanje prijetnja Sjedinjenim Državama i ostatku svijeta i to je bio glavni razlog invazije 2003., a oružje nikad nije pronađeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙