FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Studenti ubojice na sudu se branili šutnjom

ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Dvojici mladića, osumnjičenih zaubojstvo 22-godišnjeg studenta iz Labina Ante Vukelića, istražni sudaczagrebačkog Županijskog suda odredio je 24-satno zadržavanje upritvoru, a obojica su se na saslušanju branila šutnjom, doznaje sedanas na sudu.
ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Dvojici mladića, osumnjičenih za ubojstvo 22-godišnjeg studenta iz Labina Ante Vukelića, istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda odredio je 24-satno zadržavanje u pritvoru, a obojica su se na saslušanju branila šutnjom, doznaje se danas na sudu.

Po riječima šefice Istražnog odjela Županijskog suda Mirjane Rigljan pritvor 23-godišnjem Draganu Jungu i dvije godine mlađem Massimu Kršulju istiće večeras u 19,15 sati, odnosno 24 sata nakon što ih je policija predala sudu. Državno odvjetništvo do tada bi trebalo zatražiti pokretanje istrage i jednomjesečno zadržavanje u pritvoru.

Mladići su na sud dovedeni iz Okružnog zatvora u Remetincu, gdje su prenoćili. Obojica su saslušani u nazočnosti svojih odvjetnika, a pred istražnim sucem Vinkom Miočem odbili su iznijeti obranu ili odgovarati na pitanja.

Policija ih tereti za teško ubojstvo na podmukao način, a tvrde da su tijekom kriminalističke obrade obojica priznali zločin.

Osim ubojstva Ante Vukelića, Jung je policiji priznao i ubojstvo 77-godišnje starice, kojoj je prije tri i pol godine u Labinu bez ikakva razloga zadao 30-ak smrtonosnih uboda nožem. To je ubojstvo Jung priznao i u nazočnosti odvjetnika, no za taj će zločin odgovarati o odvojenom postupku koji će pokrenuti istarska policija.

Istražujući brutalnu subotnju smrt 22-godišnjaka, policija je, osim još jednog ubojstva, otkrila i cijeli niz bizarnih podataka iz života trojice studenata.

Tako je Jung navodno cijelo vrijeme igrao "dvostruku igru": dok je s Kršuljem planirao ubiti Vukelića, s Vukelićem je planirao ubojstvo Massima Kršulja. Vukelić je, navodno, s namjerom da ubiju Kršulja i došao u stan u Ulici Crvenog križa, gdje su ga dvojica mladića izbola nožem i izudarali sjekirom po glavi.

Namjeru Junga i Kršulja da tijelo prijatelja raskomadaju i u vrećama za smeće odbace po kontejnerima spriječio je susjed, koji je uznemiren bukom došao u stan i Junga zadržao do dolaska policije. Vukelić, koji do tada nije podlegao ranama, u međuvremenu se osvijestio i u stanju šoka preko ograde pao s petog kata. Kršulj je u vrijeme susjedova dolaska pobjegao, a policija ga je uhitila dan kasnije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙