FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Studenti-ubojice prepraćeni sudu, saslušanje sutra ujutro

ZAGREB, 14. veljače 2005. (Hina) - Dvojica mladića, osumnjičenih zaubojstvo 22-godišnjeg studenta iz Labina Ante Vukelića, večeras suprepraćeni istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda koji će ihsaslušati sutra ujutro, doznaje se na Sudu.
ZAGREB, 14. veljače 2005. (Hina) - Dvojica mladića, osumnjičenih za ubojstvo 22-godišnjeg studenta iz Labina Ante Vukelića, večeras su prepraćeni istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda koji će ih saslušati sutra ujutro, doznaje se na Sudu.

Po riječima istražnog suca Borisa Ivančića, 23-godišnji Dragan Jung i dvije godine mlađi Massimo Kršulj na sud su dovedeni iza 19,15 sati. No, nakon što su im uzeti osobni podaci mladići su prevezeni u Okružni zatvor u Remetincu, gdje će ostati do sutra ujutro kada bi ponovno trebali biti dovedeni na sud i saslušani.

Njih dvojicu policija tereti za teško ubojstvo na podmukao način, a Jung je, osim za ubojstvo Ante Vukelića, osumnjičen i za teško okrutno ubojstvo 77-godišnje starice, kojoj je prije tri i pol godine u Labinu zadao 30-ak smrtonosnih uboda nožem.

Ubojstvo 77-godišnjakinje Jung je policiji priznao tijekom saslušanja zbog ubojstva nekadašnjeg dugogodišnjeg prijatelja Vukelića.

Istražujući brutalnu subotnju smrt 22-godišnjaka, policija je, osim još jednog ubojstva, otkrila i cijeli niz bizarnih podataka iz života trojice studenata.

Tako je Jung, kažu u policiji, cijelo vrijeme igrao "dvostruku igru": dok je s Kršuljem planirao ubiti Vukelića, s Vukelićem je planirao da će ubiti Massima Kršulja. Vukelić je, navodno, s namjerom da ubiju Kršulja i došao u stan u Ulici Crvenog križa, gdje su ga dvojica mladića dočekali serijom uboda nožem i udaraca sjekirom u glavu.

Namjeru Junga i Kršulja da tijelo svog prijatelja raskomadaju i u vrećama za smeće odbace po kontejnerima, prema policijskim tvrdnjama, spriječio je susjed, koji je uznemiren bukom došao u stan i Junga zadržao do dolaska policije. Vukelić, koji do tada nije podlegao ranama, u međuvremenu se osvijestio i u stanju šoka pao s petog kata preko terase. Kršulj je u vrijeme susjedova dolaska pobjegao, a policija ga je uhitila dan kasnije.

Policija tvrdi da je Jung ubojstvo 77-godišnje Labinčanke Marije Knapić tri i pol godine tajio svima. Zločin je, kažu, počinio bez pravog razloga, a kako bi ga prikrio, iz stana je uzeo malo novca i nakita.

U policiji kažu da bi Jung za ta dva ubojstva trebao odgovarati u jedinstvenom postupku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙