FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina: Vlada cenzurira tisak o nesreći u rudniku

PEKING, 15. veljače 2005. (Hina/AFP) - Kineska vlada je naredila uutorak lokalnom tisku da o rudarskoj nesreći, u kojoj su u ponedjeljaku Fuxinu poginule najmanje 203 osobe, javlja samo prenoseći službeneinformacije naveli su novinari.
PEKING, 15. veljače 2005. (Hina/AFP) - Kineska vlada je naredila u utorak lokalnom tisku da o rudarskoj nesreći, u kojoj su u ponedjeljak u Fuxinu poginule najmanje 203 osobe, javlja samo prenoseći službene informacije naveli su novinari.

Odredba je stigla iz pokrajinskog Odjela za propagandu i upućuje lokalne medije da koriste samo informacije službene agencije Nova Kina, dodao je isti izvor. Kineski novinari koji su se pokušali približiti mjestu katastrofe svjedoče da su bili odbijeni.

Kineski tisak je izložen drastričnoj kontroli za sve informacije koje vlasti smatraju osjetljivima, a najčešće se radi političkim i socijalnim pitanjima.

Ta nova rudarska katastrofa je najteža u 14 godina u Kini.

Tijekom proslava nove 2003. godine budući premijer Wen Jaibao je dolazio u Fuxin razgovarati s rudarima, a i kasnije je više puta intervenirao tražeći jače mjere sigurnosti u rudnicima gdje je prema službenim podacima 2004. u raznim nesrećama an radu stradalo više od 6.000 ljudi, a prema neovisnim stručnjacima i puno više.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙