FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatrogasci: Narušena statika madridskog nebodera

MADRID, 13. veljače 2005. (Hina/AFP) - Statika madridskog poslovnognebodera Windsor što ga je u subotu navečer zahvatio veliki požarnarušena je, a opće "stanje je kritično", rekao je u nedjeljunovinarima Mirardo Tudela, predstavnik vatrogasaca koji su sudjelovaliu gašenju požara.
MADRID, 13. veljače 2005. (Hina/AFP) - Statika madridskog poslovnog nebodera Windsor što ga je u subotu navečer zahvatio veliki požar narušena je, a opće "stanje je kritično", rekao je u nedjelju novinarima Mirardo Tudela, predstavnik vatrogasaca koji su sudjelovali u gašenju požara.

Prefekt madridske poliije Cinstantino Mendez ocijenio je kako je vjerojatnost urušavanja 106 metara visokog nebodera vrlo mala, no dodao je kako će "u svakom slučaju trebati izvesti njegovo kontrolirano rušenje", jer u ovom stanju zgrada više neće biti funkcionalna. "Situacija je kritična, a statika nebodera je narušena", dodao je Mirardo Tudela.

Vatrogasci se još uvijek bore s vatrom koja je i dalje aktivna u nižim dijelovima trideseterokatnice.

Jedan od dvojice arhitekata nebodera Windsor Genaro Alas novinarima je objasnio kako je "armirano-betonska struktura zgrade omogućila da se ona ne počne rušiti", no, s obzirom da nema precizan uvid u stanje nebodera, nije želio nagađati o sadašnjoj stabilnosti njegove strukture. Alas je izrazio čuđenje zbog informacije prema kojoj je zakazao protupožarni sustav čiji se alarm nije uključio, što je znatno usporilo dolazak vatrogasaca.

Požar je izbio u subotu oko 23 sata na 21. katu nebodera, vjerojatno zbog kvara na električnim instalacijama, a stavljen je pod kontrolu četiri sata kasnije. Nitko nije ozlijeđen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙