FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otac pretukao jednomjesečno dojenče, teško ga ozlijedivši

ČAKOVEC, 12. veljače 2005. (Hina) - Policijska uprava međimurska danasje izvijestila da je 31-godišnji muškarac, u obiteljskoj kući u DonjemMihaljevcu, u općini Sveta Marija, pretukao svoje jednomjesečnodijete, teško ga ozlijedivši.
ČAKOVEC, 12. veljače 2005. (Hina) - Policijska uprava međimurska danas je izvijestila da je 31-godišnji muškarac, u obiteljskoj kući u Donjem Mihaljevcu, u općini Sveta Marija, pretukao svoje jednomjesečno dijete, teško ga ozlijedivši.

To se dogodilo u srijedu, 9. veljače, a supruga počinitelja jučer je slučaj zlostavljanja u obitelji prijavila policijskoj postaji u Zaboku.

U Operativno-komunikacijskom centru PU međimurske potvrđeno je da je nasilni otac M.P. (31) bio uhićen, te da je nakon kriminalističke obrade pušten.

Policija najavljuju pokretanje kaznene prijave čija kvalifikacija još nije poznata zbog utvrđivanja činjeničnog stanja.

Policija je također potvrdila da se jednomjesečni dječačić s teškim ozljedama glave nalazi na liječenju u Kliničkoj bolnici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu.

Majka pretučenog djeteta rodom je iz Velikog Trgovišća gdje je i potražila utočište od nasilnog supruga.

Od neurokirurga iz Dječje bolnice u Klaićevoj, dr. Miroslava Gjurašina, danas se doznaje kako se dijete oporavlja na Odjelu intenzivne njege.

"Dijete je pri svijesti i nije u životnoj opasnosti. No, ima vidljive otekline lica, ogrebanu kožu i usnice te mu je otečeno tjeme i zatiljak. Unatoč teškim ozljedama nosa, dijete normalno diše, a bez problema uzima majčino mlijeko. Zasad ga nećemo operirati, ali ga još moramo detaljnije pregledati. Beba će sigurno dulje vrijeme boraviti u bolnici. Okupili smo posebnu ekipu koja će o njemu skrbiti", kazao je neurokirurg dr. Gjurašin.

Zagrebačka policija upoznata je sa slučajem, jer ga je bolnica prijavila po službenoj dužnosti, te je obavila obavijesni razgovor s majkom i liječnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙