FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ostavka direktora CNN-a

WASHINGTON, 12. veljače 2005. (Hina/AFP) - Direktor informativnogprograma američke tv-mreže CNN Eason Jordan najavio je u petak navečerostavku kako bi poštedio CCN svakog spora zbog njegovih primjedbi omogućoj odgovornosti američkih vojnika za smrt novinara u Iraku.
WASHINGTON, 12. veljače 2005. (Hina/AFP) - Direktor informativnog programa američke tv-mreže CNN Eason Jordan najavio je u petak navečer ostavku kako bi poštedio CCN svakog spora zbog njegovih primjedbi o mogućoj odgovornosti američkih vojnika za smrt novinara u Iraku.

Jordan je prošlog mjeseca pred sudionicima svjetskog gospodarskog foruma u Davosu izjavio da su američke postrojbe svjesno ciljale novinare u Iraku.

Jordan koji je demantirao te izjave priznaje u pismu redakciji, objavljenom u petak na internet stranici CNN-a da njegove izjave u Davosu "nisu bile jasne koliko su trebale biti".

"Nakon 23 godine rada u CNN-u odlučio sam dati ostavku i pokušati spriječiti neopravdani pad ugleda CNN-a zbog kontradiktornih odjeka mojih nedavnih izjava o alarmantnom broju novinara ubijenih u Iraku", objašnjava Jordan u pismu.

"Iako me moji kolege iz CNN-a i prijatelji u američkoj vojsci dovoljno poznaju da znaju da nikada nisam izjavio, vjerovao ni posumnjao da su američke snage željele ubiti ljude jer su novinari, moje izjave o toj temi na Svjetskom gospodarskom forumu nisu bile dovoljno jasne koliko su trebale biti", zaključio je Jordan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙