FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od Opernog bala prikupljeno 311 tisuća kuna

ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Od Opernog bala, koji je prijedesetak dana održan u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, ostvarenje prihod od 311 tisuća kuna, izvijestio je danas HNK.
ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Od Opernog bala, koji je prije desetak dana održan u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, ostvaren je prihod od 311 tisuća kuna, izvijestio je danas HNK.

Ta svota će biti dodijeljena mladim hrvatskim opernim pjevačima koji, po ocjeni Međunarodnoga stručnog povjerenstva, budu najuspješniji na natjecanju što će se održati 1. listopada 2005. u HNK u organizaciji toga kazališta i pod pokroviteljstvom Društva pokrovitelja HNK.

Dan poslije Opernog bala na posebno napravljenoj plesnoj pozornici održane su dvije baletne predstave "Mačka u čizmama" B. Bjelinskog, na dar djeci grada Zagreba, u prigodi koje VIPnet darovao 100 tisuća kuna Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj.

Operni bal nazvan "Bal svih balova" održan je 29. siječnja u HNK u Zagrebu. Glavni sponzor toga glazbenog i društvenog događaja, pod motom "Elegancija sa srcem", bio je VIPnet, a organiziran je po uzoru na Bečki operni bal.

Sav prihod od ulaznica namijenjen je školovanju i usavršavanju mladih pjevača pod vodstvom primadone Dunje Vejzović.

Na balu je bilo oko 800 uzvanika, a ulaznice su stajale od 188 kuna za stajanje do 37.000 kuna za ložu s osam mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙