FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AZTN: Prodaja knjiga uz novine korist za potrošače

ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Vijeće za zaštitu tržišnognatjecanja smatra da prodaja knjiga zajedno s dnevnim tiskom "nemaznačajnog učinka na sprječavanje, ograničavanje ili narušavanjetržišnog natjecanja".
ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanja smatra da prodaja knjiga zajedno s dnevnim tiskom "nema značajnog učinka na sprječavanje, ograničavanje ili narušavanje tržišnog natjecanja".

Vijeće je mišljenje utvrdilo na svojoj jučerašnjoj sjednici, a na zahtjev Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, u svezi s pojavom prodaje knjiga zajedno s dnevnim tiskom od strane novinskih nakladnika Večernji list i Jutarnji list.

Vijeće je mišljenja da djelovanje novinskih nakladnika dnevnog općeinformativnog tiska nema značajnog učinka na sprječavanje, ograničavanje ili narušavanje tržišnog natjecanja.

Time je nedvojbeno ostvarena korist za krajnje potrošače jer su, ovakvom prodajom, knjige postale dostupnije krajnjim kupcima ne samo zbog visine cijena, nego i zbog fizičke dostupnosti knjiga koje se na ovaj način prodaju u kioscima, odnosno i u mjestima u Republici Hrvatskoj koja nemaju klasične trgovine s knjigama (knjižare). Također, Vijeće je uzelo u obzir i činjenicu da je praksa prodaje knjiga zajedno sa novinama poznata i u drugim zemljama Europske unije, primjerice Italiji, Poljskoj, Njemačkoj i dr, navodi se u izvješću sa sjednice Vijeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙