FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 11. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 11. veljače 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski sabor počeo je danas raspravu o prijedlogu Nacionalnog programa zaštite i promicanja ljudskih prava od 2005. do 2008. Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor izvijestila je da Programom Vlada želi zaštititi, promicati i unaprijediti ljudska prava u Hrvatskoj, posebno u područjima koja zahtijevaju prioritetno rješavanje postojećih problema, unaprijediti rad državnih i drugih tijela nadležnih za zaštitu ljudskih prava, educirati javnost, te osigurati uvjete za brži razvoj civilnog društva. Programom je naznačeno 17 prioritetnih područja - među kojima su zaštita i promicanje prava nacionalnih manjina, aktivnih sudionika i stradalnika Domovinskog rata, prava zatočenih i nestalih, ubrzavanje povratka ljudi i imovine, zaštita obitelji, djece i mladih, te osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom.

ZAGREB - Vladin prijedlog Nacionalnog programa zaštite i promicanja ljudskih prava SDSS-ov zastupnik Milorad Pupovac ocijenio je kao nesuvislu gomila naznaka, dokumenata i imena, bez analize trenutnog stanja i utvrđivanja realnih ciljeva. Neprihvatljivim je ocijenio dio Programa koji se odnosi na Drugi svjetski rat, a u kojem se, među ostalim, govori o "domovinskoj vojsci koja je stvarala suverenu državu". "Nedavno smo imali izjednačavanje partizana i četnika u Srbiji, što je izazvalo oštru osudu javnosti, a vi sada to isto činite i u ovom tekstu izjednačavate pripadnike pobjedničke antifašističke koalicije s onima protiv kojih se ta koalicija borila", kazao je Pupovac. Njegovo je izlaganje izazvalo niz replika iz HDZ-ovih klupa.

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo neugodno je iznenađeno pravomoćnom presudom kojom je novinarka Ljubica Letinić zbog klevete osuđena na uvjetnu zatvorsku kaznu te činjenicom da se novinarima i dalje dosuđuju zatvorske kazne. U HND-u kažu da će žestoko reagirati na svaku zatvorsku kaznu za novinare koju su "zaradili" baveći se novinarskim poslom i nastaviti tražiti potpunu dekriminalizaciju klevete. Novinarka je osuđena zbog klevetanja splitskog poduzetnika Joze Parčine u prilogu "Splitski akvarel", emitiranom u emisiji "Latinica" Hrvatske televizije 2002.

ZAGREB - Dva međunarodna sajma - tekstila, kože, obuće i prateće industrije te kozmetike, pribora i opreme za salone, pod zajedničkim nazivom "Dani mode i ljepote" otvoreni su danas na Zagrebačkom velesajmu. Na izložbenoj površini od 20 tisuća četvornih metara do 13. će se veljače predstaviti 273 izlagača iz Hrvatske i 22 zemlje. Dani mode i ljepote, kako je istaknuo direktor ZV-a Davorin Spevec, mjesto su promocije novih trendova u tekstilnoj, kožarskoj i kozmetičkoj industriji. Ljepota, zdravlje i posljednji modni trendovi, teme su koje će prevladavati tijekom trajanja manifestacije, kazao je Spevec.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u prosincu prošle godine otkupljeno i prodano poljoprivrednih proizvoda u vrijednosti većoj od 616,8 milijuna kuna, što je 4,7 posto više nego u prosincu 2003. godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Pritom se 449,9 milijuna kuna odnosi na prodaju iz vlastite proizvodnje pravnih osoba, što je porast od 1,5 posto. Na otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava odnosi se 166,9 milijuna kuna ili 14,5 posto više nego u prosincu 2003. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙