FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbijeno izuzeće suca na suđenju za pljačku oroslavske Fine

ZLATAR, 10. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik zlatarskog Županijskogsuda Marko Maloča odbio je zahtjev obrane za izuzećem raspravnog sucau slučaju optuženih za pljačku oroslavske Fine.
ZLATAR, 10. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik zlatarskog Županijskog suda Marko Maloča odbio je zahtjev obrane za izuzećem raspravnog suca u slučaju optuženih za pljačku oroslavske Fine.

Odvjetnici Ljiljana Planinić i Milenko Umičević u utorak su zatražili izuzeće suca Tomislava Ivande jer je naredio da se i njih pregleda prije ulaska u sudnicu, što su odvjetnici doživjeli kao uvredu tvrdeći da je time narušen dignitet odvjetničke struke.

Maloča je izjavio kako nema osnove da Ivanda ne predsjeda vijećem jer se ničim nije ogriješio o zakon, već je legitimno naredio da se pregledaju osobe koje dolaze na raspravu.

Suđenje Tihomiru Patalenu (44) iz Zagreba i Elvisu Kalaču (28) iz Čakovca, optuženima za oružanu pljačku poslovnice Fine u Oroslavju 6. kolovoza 2003. iz koje su ukrali 299 tisuća kuna, prekinuto je u utorak, a nova rasprava bit će zakazana uskoro jer se obojica već godinu dana nalaze u pritvoru, koji u njihovu slučaju može trajati najduže dvije godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙