FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Unilever napušta dvojnu strukturu upravljanja

LONDON, 10. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Britansko-nizozemski divUnilever odbacio je u četvrtak svoju dvojnu strukturu menadžmenta teistaknuo povratak gornjem očekivanom rastu prodaje kao glavnomprioritetu nakon gotovo nepromijenjene dobiti i prihoda u 2004.
LONDON, 10. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Britansko-nizozemski div Unilever odbacio je u četvrtak svoju dvojnu strukturu menadžmenta te istaknuo povratak gornjem očekivanom rastu prodaje kao glavnom prioritetu nakon gotovo nepromijenjene dobiti i prihoda u 2004.

Taj div industrije prehrambenih proizvoda i roba široke potrošnje planira završiti sa svojom 75-godišnjom tradicijom dvaju predsjednika i dvaju upravnih odbora, čime nizozemski supredsjedatelj Antony Burgmans ostaje samo predsjednikom dok Francuz Patrick Cescau, britanski supredsjedatelj, postaje izvršnim direktorom grupe.

Za 2004. taj je proizvođač u čijoj se paleti proizvoda, među ostalim, nalaze sapuni Dove, juhe Knorr i čajevi Lipton, izvijestio o 1-postotnom rastu neto dobiti prije odbitka izvanrednih stavki te amortizacije 'goodwilla' i nematerijalnih troškova, na 3,97 milijardi eura.

U toj su grupi kazali da će se usredotočiti na poboljšanje ukupnog prinosa za dioničare i povećanje povrata na uloženi kapital.

Unilever gotovo dvije godine trpi zbog slabog rasta prihoda i zarada, što je dosegnulo vrhunac prošle godine u rujnu kada je upozorio da će rast zarade po dionici iznositi manje od pet posto prema stalnom valutnom tečaju. Rezultati za 2004. pokazali su porast od pet posto na 4,22 eura, no u visini svega dva posto prema sadašnjem tečaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙