FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bolesni Papa po prvi put propustio Pepelnicu

RIM, 9. veljače 2005. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. proveo je mirno iosmu noć u bolnici Gemelli, gdje je bio prebačen prošloga tjedna zboglaringospazma, propustivši u srijedu, po prvi put u 26 godina,predvoditi misu na Pepelnicu, kojom započinje razdoblje do najvećegkatoličkog blagdana Uskrsa.
RIM, 9. veljače 2005. (Hina/AR) - Papa Ivan Pavao II. proveo je mirno i osmu noć u bolnici Gemelli, gdje je bio prebačen prošloga tjedna zbog laringospazma, propustivši u srijedu, po prvi put u 26 godina, predvoditi misu na Pepelnicu, kojom započinje razdoblje do najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa.

U dvije kapelice bolnice Gemelli održavaju se mise, a u molitvama vjernika se izražava želja za što skorim povratkom Pape u Vatikan.

S posebnom se pažnjom očekuje bolnički bilten o Papinu zdravlju, najavljen za četvrtak, i izjava šefa ureda za tisak Svete Stolice Joaquina Navarra Vallsa, koji bi mogao najaviti da će se Papa vratiti u Vatikan u subotu ili nedjelju.

U novinarskim krugovima se pročulo kako bi se mogla izvršiti i neka kirurška intervencija na Papi, ali je Gianfederico Possati, direktor kardiovaskularnog odjela bolnice Gemelli, u razgovoru za list talijanskih biskupa Avvenire od srijede, kazao kako "ne postoji nikakav čimbenik koji bi navodio na pomisao da bi Papu trebalo podvrgnuti angioplastici". Riječ je o intervenciji na srčanim žilama, kojoj, međutim, po njegovim riječima, Papa neće biti podvrgnut.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙