FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split nudi Blanki Vlašić podtribinski prostor hajdukova stadiona

SPLIT, 3. veljače 2005. (Hina) - Nakon gotovo godinu i pol danatreniranja u, za potrebe atletike preuredenoj, dvorani tvrtke "DiokomNovi", čiji je vlasnik poduzetnik Željko Kerum, najbolja hrvatskaatleticarka Blanka Vlašić i oko 400 polaznika škole atletike splitskogASK-a, ostali su, zbog neplaćanja računa i naknade za korištenjedvorane, bez tog jedinog zatvorenog prostora za treniranje u zimskimuvjetima.
SPLIT, 3. veljače 2005. (Hina) - Nakon gotovo godinu i pol dana treniranja u, za potrebe atletike preuredenoj, dvorani tvrtke "Diokom Novi", čiji je vlasnik poduzetnik Željko Kerum, najbolja hrvatska atleticarka Blanka Vlašić i oko 400 polaznika škole atletike splitskog ASK-a, ostali su, zbog neplaćanja računa i naknade za korištenje dvorane, bez tog jedinog zatvorenog prostora za treniranje u zimskim uvjetima.

Predsjednika ASK-a Ivana Veštića o tome je, kako nam je rekao, obavijestio direktor "Diokoma novog" Petroslav Sapunar, budući da je i ta tvrtka u teškom financijskom stanju, pa sama više ne može podnositi i troškove atletičara.

Veštić, koji razumije probleme Diokoma, za takvo stanje drži odgovornim grad koji nije dovoljno financijski pomogao ASK kako bi mogao podmirivati obveze prema Diokomu, premda je u preuređenje dvorane grad uložio oko 50 tisuća kuna, Hrvatski olimpijski odbor 90 tisuća kuna, a ASK oko 200 tisuća kuna.

"Grad nije na sebe preuzeo obvezu plaćanja zakupnine Diokomove dvorane od oko 30-ak tisuća kuna na mjesec i grad nije u ničemu zakazao", kategoričan je član Poglavarstva zadužen za sport Silvetsar Krka. Do Olimpijskih igara prošle godine u Ateni grad je podmirivao zakup, ali nakon toga je to ostala obveza ASK-a. Ni do tada nismo trebali sve mi plaćati, ali ipak jesmo i mislim da smo time napravili puno više nego što se od nas očekivalo, naglasio je. "Mi ASK pomažemo financijski kao i sve druge klubove, i on je u vrhu prema sredstvima koje dobiva, ali niti smijemo niti možemo njima plaćati zakupninu, poručio je Krka.

Budući da se nova, dugo očekivana atletska dvorana još nije ni počela graditi, Veštić smatra kako bi grad hitno trebao pronaći neko rješenje, jer će inače, svi atletičari, uključujući i Blanku, završiti vani.

Za sada, kaže Veštić, ne vidi izlaz iz tog stanja koje je došlo u najnezgodniji trenutak, jer bi bilo puno lakše da se pričekalo do travnja.

Silvestar Krka, ponudio je rješenje prema kojemu Blanka Vlašic i ostali atletičari, dok se ne sagradi nova atletska dvorana u Parku mladeži, mogu koristiti podtribinski protsor na gradskom stadionu na Poljudu. "Ti su prostori na raspolaganju gradu, odnosno Ustanovi "Sportski objekti", i od ovog trtenutka mogu se korisitti za tu namjenu i ASK ih može dobiti na raspolaganje", rekao je Krka. Rijec je o dvije tisuće metara cčtvornih.

No, Veštić te Blankin otac i trener Joško Vlašić smatraju kako taj prostor nije primjeren potrebama atletičara. Veštić je poručio "neka nam se barem ne rugaju u ovoj situaciji, dok Vlašić kaže kako bi taj prostor jedino mogao poslužiti za skladištenje opreme koja je sada u Diokomu, ali ne i za trening. "To je kao da vaterpolistima ponudite bazen dubok jedan metar, pa nek sad tu treniraju", rekao je Vlašić, naglasivši kako je jedino rješenje izgradnja nove sportske dvorane.

Vlašić je poručio kako će početkom idućeg tjedna javnosti priopćiti dalnje planove Blanke Vlašić, ako se stanje u meduvremenu ne popravi ili riješi. "Gdje cemo surtra trenirati ne znam", kazao je Blankin otac i trener, dodajući kako Blanka trenutačno trenira slabijim intezitetom.

Krka, medutim, tvrdi kako su prostor pregledali stručnjaci koji su zaključili da je prostor, premda samo kao privremno rješenje, odgovarajući za atletičare.

Grad će pokušati napraviti sve što je u njegovoj moći da, ako je potrebno nešto doraditi u tom prostoru, atletičari ostanu u Diokomovoj dvorani još neko vrijeme, no, istodobno požuruje i početak gradnje sportske atletske dvorane koja bi mogla biti gotova za najviše dvije godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙