FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael i Palestinci u utorak prekidaju vatru

ZAGREB, 7. veljače 2005. (Hina) - Izraelski premijer Ariel Sharon ipalestinski predsjednik Mahmud Abas će u utorak na summitu u Šarm elŠeiku proglasiti prekid vatre, javljaju agencije pozivajući se naizraelske i palestinske službene izvore.
ZAGREB, 7. veljače 2005. (Hina) - Izraelski premijer Ariel Sharon i palestinski predsjednik Mahmud Abas će u utorak na summitu u Šarm el Šeiku proglasiti prekid vatre, javljaju agencije pozivajući se na izraelske i palestinske službene izvore.

"Dogovorili smo se da ćemo u utorak proglasiti prekid vatre", izjavio je palestinski ministar Saeb Erekat (na slici) nakon sastanka s izraelskim kolegama na kojem su dogovarane posljednje pojedinosti o summitu u Šarm el Šeiku, prvom u zadnje četiri godine, prenosi Reuters.

"Izrael će u utorak na summitu u Šarm el Šeiku proglasiti prekid svih vojnih operacija dok će Palestinci najaviti prekid vatre", kazao je za agenciju France Presse neimenovani izraelski dužnosnik. "Ako se teroristički napadi i nasilje nastave, nema razloga da mi ne pokrenemo operacije. Na mir ćemo reagirati mirom", istaknuo je isti neimenovani izvor.

No, naglasio je da izraelska vojska zadržava "pravo da djeluje kako bi eliminirala ljudsku bombu", što je drugačiji izraz za spriječavanje Palestinaca da počine samoubilački atentat.

Informaciju o prekidu vatre objavio je i dnevnik "Haaretz" na svojoj web stranici, prenosi Reuters.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙