FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks primio u nastupni posjet veleposlanika Čilea

ZAGREB, 7. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks primio je u ponedjeljak u nastupni posjet veleposlanikaRepublike Čile u Republici Hrvatskoj Manuela Atriu. priopćio je Uredpredsjednika Sabora.
ZAGREB, 7. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u ponedjeljak u nastupni posjet veleposlanika Republike Čile u Republici Hrvatskoj Manuela Atriu. priopćio je Ured predsjednika Sabora.

Predsjednik Sabora i čileanski veleposlanik suglasili su se da postoje veliki potencijali za parlamentarnu suradnju koji nisu dovoljno iskorišteni, naročito s obzirom na veliki utjecaj zajednice hrvatskih iseljenika u Čileu koji su aktivni u svim područjima društvenog života, navodi se u priopćenju.

Istaknuto je da su hrvatski iseljenici bitna poveznica između dvije zemlje te da upravo zahvaljujući dobrom poznavanju mogućnosti kako Hrvatske, tako i Čilea, oni znatno mogu pridonijeti unapređenju inače dobrih i prijateljskih odnosa.

Kako se dalje navodi, u razgovoru je zaključeno da gospodarska komponenta u ukupnim bilateralnim odnosima nije dovoljno razvijena, iako velike mogućnosti postoje u području turizma, brodogradnje, korištenju luka te agrikulturi.

Predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu prenesen je poziv da službeno posjeti Čile, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙