FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 5. veljače 2005.(Hina) -
ZAGREB, 5. veljače 2005.(Hina) -

ZAGREB- Vijeće za nacionalnu sigurnost, koje je održalo sjednicu sinoć pod predsjedanjem predsjednika Republike Stjepana Mesića i premijera Ive Sanadera, naložilo je svim mjerodavnim državnim tijelima da udvostruče napore kako bi se utvrdilo boravište, uhitilo i izručilo umirovljenoga generala Antu Gotovinu, odnosno da se u suradnji s drugim zemljama utvrdi njegovo boravište izvan Hrvatske i osigura njegov transfer u Den Haag. Sva nadležna državna tijela zadužena su za intenziviranje i operacionaliziranje daljnjih aktivnosti u realizaciji postavljenih zadataka od strane predsjednika Republike i predsjednika Vlade. To uključuje stalni rad koordinacijskog tijela na najvišoj operativnoj razini, sastavljenog od predstavnika MUP-a, OA-e POA-e i VSA te Savjeta za koordinaciju sigurnosnih službi, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

ZAGREB - Državno odvjetništvo podiglo je optužni prijedlog protiv dogradonačelnika Zagreba Milana Bandića sumnjičeći ga da je oglasom "Istina je!" vršio pritisak na sud, objavio je današnji "Jutarnji list". Optužni prijedlog podignut je za kazneno djelo prisile prema pravosudnom dužnosniku, a predsjednica Kaznenog odjela Općinskog suda u Zagrebu Sanja Mazalin je potvrdila da je prijedlog u petak zaprimljen u tom sudu, piše "Jutarnji". Prijedlog je podignut na osnovi kaznene prijave protiv Milana Bandića i dijela Gradskog poglavarstva koju je još u proljeće prošle godine podnijela Udruga hrvatskih sudaca zbog objavljivanja oglasa "Istina je!". Udruga sudaca prijavu je obrazložila činjenicom da je oglas s Bandićevim viđenjem rješenja i cijelog slučaja oko zemljišta Zagrepčanke u stečaju objavljen dok je sudski postupak u sporu oko zemljišta još trajao.

ŽUPANJA - Folklorno-scenskom priredbom "Našim šorom, jagodo" uz nastupe brojnih kulturno-umjetničkih društava i okolice i tamburaških sastava, u Županji je sinoć otvoreno 38. šokačko sijelo, najznačajnija manifestacija tradicijske kulture u županjskoj Posavini. Manifestaciju je otvorio vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer, a nazočne u kino dvorani Mladosti pozdravio je i gradonačelnik Županje i predsjednik Organizacijskog odbora 38. šokačkog sijela Ivan Grigić. Nakon svečanosti otvorenja održan je tradicionalni izbor najljepše djevojke u narodnoj nošnji "Šokački cvit 2005" na kom je pobijedila Gorana Galović iz Županje. Šokačko sijelo traje do 8. veljače.

VIROVITICA - Premijerom predstave "Višnjik" Antona Pavloviča Čehova u režiji Dražena Fernčine sinoć je počelo obilježavanje 60. godišnjice neprekidnog profesionalnog djelovanja Kazališta Virovitica i 105 godina kazališnog života grada. Ansamblu kazališta su nakon premijerne izvedbe jubilej čestitali pomoćnik ministra Srećko Šestan, virovitičko-podravski župan Ivan Begović i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. U čast ova dva jubileja, svake će večeri do 15. veljače u Virovitici gostovati najpoznatije hrvatske kazališne kuće sa svojim predstavama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙