FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Amerikanke podložnije spolnim bolestima

LONDON, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Amerikanci, a posebiceAmerikanke, tri su puta više podložniji preranoj smrti i lošijemzdravstvenom stanju prouzročenih seksualnim ponašanjem, negopopulacija ostalih bogatijih nacija, kazali su u četvrtak znanstveniciiz američkog Središta za nadzor bolesti.
LONDON, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Amerikanci, a posebice Amerikanke, tri su puta više podložniji preranoj smrti i lošijem zdravstvenom stanju prouzročenih seksualnim ponašanjem, nego populacija ostalih bogatijih nacija, kazali su u četvrtak znanstvenici iz američkog Središta za nadzor bolesti.

Oni su u svojem istraživanju pronašli oko 20 milijuna slučajeva lošijeg zdravstvenog stanja i 29.475 smrti u Sjedinjenim Američkim Državama u 1998 godini koje su bile povezane sa spolno prenosivim bolestima.

Jedan od autora studije doktor Shahul Ebrahim kazao je da su zdravstvene poteškoće uključivale neplodnost, pobačaje i infekcije poput gonoreje.

Amerikanke su činile 62 posto osoba koje su dobile neku bolest spolnim putem, a u većini smrtnih slučajeva uzrok je bio rak grlića maternice ili HIV.

Smrti prouzročene izliječivim spolno prenosivim bolestima bile su rijetke, podjednako i kod žena i muškaraca.

Istraživanje, koje je objavljeno u časopisu Spolno prenosive infekcije, bilo je prvi pokušaj da se naprave opći zaključci o poteškoćama zdravlja povezanih sa seksualnim ponašanjem u SAD.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙