FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijska priprema oznaku kvalitete za aditive u hrani

SALZBURG, 4. veljače 2005. (Hina/APA) - Predsjednik upravnog odboraaustrijske Akademije za hranu, bivši poglavar savezne austrijskezemlje Salzburg Gerhard Buchleitner predstavio je javnosti nakonferenciji na novinstvo u petak u Salzburgu projekt austrijskeoznake za kvalitetu za aditive u prehrambenim proizvodima.
SALZBURG, 4. veljače 2005. (Hina/APA) - Predsjednik upravnog odbora austrijske Akademije za hranu, bivši poglavar savezne austrijske zemlje Salzburg Gerhard Buchleitner predstavio je javnosti na konferenciji na novinstvo u petak u Salzburgu projekt austrijske oznake za kvalitetu za aditive u prehrambenim proizvodima.

"Ponuda u kategoriji aditiva za prehrambene proizvode i dijetetske prehrambene namirnice doživljava u novije vrijeme nagli procvat kada je u pitanju raznovrsnost i raznolikost. Potrošači se naizgled svakog dana suočavaju s novim proizvodima", naglasio je Buchleitner, napominjući da je "laicima postalo gotovo nemoguće ocijeniti kvalitetu tih proizvoda".

Uz pomoć oznake za kvalitetu kupci bi napokon mogli početi razlikovati kukolj od pšenice, a zanimanje za projekt pokazali su i u Njemačkoj, dodao je predsjednik upravnog odbora Akademije za hranu na konferenciji za novinstvo, održanoj u suradnji s predsjednikom salzburške Ljekarničke komore dr. Friedemannom Bachleitnerom-Hofmannom i zastupnikom u austrijskom parlamentu i borcem za prava potrošača Johannom Maierom.

Akademija za hranu osnovana je kao nezavisna institucija koja bi trebala pratiti to tržište, obilježeno naglim procvatom. Oznaku kvalitete dodjeljivat će stručno tijelo, sastavljeno od stručnjaka za hranu, ljekarnika i liječnika opće prakse, na temelju odgovora kompanija na katalog pitanja.

Najvažniji kriteriji za ocjenjivanje bit će deklaracija važnih sastojaka, poštivanje važećih propisa o označivanju prehrambenih proizvoda i mogućnost utvrđivanja porijekla proizvoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙