FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zarqawi zamalo uhićen

WASHINGTON, 3. veljače 2005. (Hina/AFP) - Iračke snage sigurnostizamalo su, prije dva tjedna, uhitile Abu Musaba al-Zarqawija, vođuterorističke mreže Al'Qaida u Iraku, izjavio je u četvrtak iračkiministar unutrašnjih poslova Falah al-Naquib na videokonferenciji uBagdadu.
WASHINGTON, 3. veljače 2005. (Hina/AFP) - Iračke snage sigurnosti zamalo su, prije dva tjedna, uhitile Abu Musaba al-Zarqawija, vođu terorističke mreže Al'Qaida u Iraku, izjavio je u četvrtak irački ministar unutrašnjih poslova Falah al-Naquib na videokonferenciji u Bagdadu.

"Stigli smo prekasno. Izgubili smo ga za jedan sat...On, naime, ne obitava na jednom te istom mjestu, stalo mijenja boravište, ali mi ga pratimo i uhitit će mo ga, nadam se, vrlo brzo", rekao je Naquib.

Naquib tvrdi da su iračke snage sigurnosti u posljednjih šest tjedana učinile odličan posao uhitivši više od 350 terorista. Prema njegovim riječima, skupina al-Zarqawija je oslabljena i "uskoro za njega i njegovu skupinu nitko više neće čuti".

Zarqawi je sunitski musliman iz Jordana. Njegova je skupina preuzela odgovornost za brojne napade autobombama i ostale ubojite napade na koalicijske snage u Itaku i iračku policiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙