FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Julija Timošenko okuplja svoju buduću vladu

KIJEV, 1. veljače 2005. (Hina/AFP) - Julija Timošenko, koja jeimenovana za mandatara nove ukrajinske vlade, izjavila je u utoraknavečer da je već izabrala sve članove vlade koju će predstaviti učetvrtak, pošto parlament potvrdi njezinu kandidaturu.
KIJEV, 1. veljače 2005. (Hina/AFP) - Julija Timošenko, koja je imenovana za mandatara nove ukrajinske vlade, izjavila je u utorak navečer da je već izabrala sve članove vlade koju će predstaviti u četvrtak, pošto parlament potvrdi njezinu kandidaturu.

"Vlada je sastavljena u potpunosti i izabrani su svi upravitelji pokrajina. Dakako, kao prijedlog koji ćemo iznijeti predsjedniku", rekla je Timošenko, u razgovoru za internetsko izdanje časopisa Ukrajinska Pravda, dodajući da nijedan član stare vlade i nijedan gubernator iz prethodne vlasti nije ostao na svojoj dužnosti.

Intenzivni pregovori o sastavu nove ukrajinske vlade održali su se u utorak u Kijevu, gdje se Timošenko pojedinačno sastajala s vođama nekolicine parlamentarnih stranaka.

Gotovo je sigurno da će poslovni čovjek Petro Porošenko iz stranke Solidarnost preuzeti upravu Nacionalnog vijeća za sigurnost i za obranu, dok bi Oleg Ribačuk koji je zajedno s Timošenko radio u središnjoj ukrajinskoj banci trebao biti dopredsjednik vlade zadužen za europske integracije.

Mandatarka nove vlade potvrdila je da se na dužnosti ministra unutarnjih poslova spominje ime člana njezina "Bloka Julije Timošenko" Aleksandra Turčinova.

Čim sastavi vladu, Timošenko se treba sučeliti s teškim pitanjima kao što je povećanje minimalne mirovine, koje je već uneseno u zakon, do 332 grivnje (63 dolara), što bi moglo dovesti do veće inflacije. Za to će morati pronaći gotovo tri milijarde dolara koje nisu predviđene u proračunu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙