FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dokumenti s Hitlerovim potpisom prodani u Velikoj Britaniji

LONDON, 2. veljače 2005. (Hina/AFP) - Životopis i dopisnice s potpisomAdolfa Hitlera prodani su u srijedu anonimnom trgovcu pošto supovučeni s javne dražbe u Velikoj Britaniji nakon tužbe jedne židovskeorganizacije.
LONDON, 2. veljače 2005. (Hina/AFP) - Životopis i dopisnice s potpisom Adolfa Hitlera prodani su u srijedu anonimnom trgovcu pošto su povučeni s javne dražbe u Velikoj Britaniji nakon tužbe jedne židovske organizacije.

Privatna osoba platila je 700 funti (1.000 eura) za Fuehrerove slike i 1.250 funti (1.785 eura) za njegovu biografiju iz 1934.

Planovi bitaka koje je sastavio nacistički režim za osvajanje Engleske s juga prodani su za 450 funti.

Predmeti u svezi s Hitlerom trebali su se prvotno prodati na javnoj dražbi u Shropshireu (srednja Engleska), ali je predsjednik židovskog društva u Herefordshireu upozorio aukcijsku kuću Mullock Madeley da prodaja Hitlerovih suvenira tjedan dana nakon proslave obljetnice oslobađanja Auschwitza vrijeđa njihove osjećaje.

Za razliku od Njemačke, prodaja predmeta u svezi s Trećim Reichom nije zabranjena u Velikoj Britaniji.

Joh Mullock, dioničar u istoimenoj aukcijskoj kući kaže da su takvu odluku donijeli unatoč tomu što Hitlerova biografija otkriva kakav bi svijet bio da je nacistički diktator dobio rat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙