FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 22. siječnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 22. siječnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LONDON - Mladim muškarcima koji postižu dobre rezultate na testovima inteligencije prijeti manja opasnost da će počiniti samoubojstvo nego onima koji su na istim testovima postigli slabiji rezultat, otkrili su švedski znanstvenici. U jednoj od nekoliko studija u kojima se procjenjivala veza između inteligencije i samoubojstva, znanstvenici sa švedskog Karolinska instituta otkrili su da muškarci koji postižu slabije rezultate na testiranjima inteligencije imaju tri puta veću vjerojatnost da si oduzmu život. "Postoji jaka obrnuta veza između rezultata u testovima inteligencije o samoubojstva", kazao je Finn Rasmussen, profesor koji je vodio istraživanje čiji su rezultati objavljeni u "British Medical Journalu".

MOSKVA - Balzamirano tijelo sovjetskog čelnika Vladimira Lenjina, koji je umro prije točno 81 godinu, održat će se još barem 100 godina, javile su ruske novinske agencije. Lenjinov mauzolej na Crvenom trgu, stepenasta građevina od crvenog granita, i dalje je velika turistička atrakcija gotovo 100 godina nakon što je Lenjin poveo Boljševičku revoluciju 1917. Zahtjevi za premještanjem njegova tijela, koji su se pojavili nakon raspada Sovjetskog Saveza, više se ne čuju.

RIM - Talijanski restoran koji je prodao pizzu s ljudskim zubom zapečenim u korici kažnjen je s 4.000 dolara zbog slabe higijene. Branitelj optužene pizzerije u Firenci prosvjedovao je protiv visine kazne tvrdeći da vlasnik ne može svoje zaposlenike prisiliti na svakodnevne zubarske kontrole, niti im lijepiti flaster preko ustiju. Neimenovani kupac koji je otkrio zub u tijestu dok je jeo pizzu, platio je račun ali i odbio dodatnu večeru kojom je pizzeria željela kompenzirati njegov šok, te se radije odlučio za tužbu. Vlasnik zuba nije pronađen.

MUENCHEN - Raskošnu vilu Rudolpha Moshammera, ekscentričnog modnog kreatora koji je prošlog tjedna ubijen u Muenchenu, naslijedit će kujica Daisy, foksterijerka s pedigreom. Sve do smrti kujica će živjeti u vili u društvu novoga gazde, Andreasa K., zapravo vozača Rudolpha Moshammera, stoji u oporuci na koju se poziva dnevnik Bild. Nakon Daisyne smrti, vila će se prodati, a novac uplatiti u karitativne svrhe. Moshammer je pronađen mrtav 14. siječnja, a policija je uhitila 25-godišnjeg Iračanina koji je priznao ubojstvo nakon svađe oko iznosa naknade za seksualne usluge koje je pružao tome ekscentričnom bogatašu s frizurom po uzoru na Ljudevita II. Bavarskog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙