FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skijašice odradile skraćeni trening spusta

ZAGREB/SANTA CATERINA, 2. veljače 2005. (Hina) - Organizatori Svjetskogprvenstva u Santa Caterini i danas su imali problema s vremenom. Zbogjakog vjetra skijašice su odradile trening spusta na skraćenoj stazi ipritom nisu mjerena vremena.
ZAGREB/SANTA CATERINA, 2. veljače 2005. (Hina) - Organizatori Svjetskog prvenstva u Santa Caterini i danas su imali problema s vremenom. Zbog jakog vjetra skijašice su odradile trening spusta na skraćenoj stazi i pritom nisu mjerena vremena.

Trostruka olimpijska pobjednica Janica Kostelić nakon treninga spusta uputila se na vježbanje slaloma.

Nakon teških padova i kritika brojnih skijašica organizatori u Santa Caterini odlučili su ublažiti problematičan skok na stazi za spust.

"Skok na kraju sektora Canalino bit će snižen za 30 centimetara. To znači da skokovi na tom dijelu više neće biti dugi do 45 metara, već između 25 i 30 metara. Ovo bi trebalo zajamčiti sigurnost svih natjecateljica", izjavio je direktor utrke Rainer Senoner.

U ponedjeljak na prvom treningu spusta teško su pale Amerikanka Lindsay Kildow i Nijemica Isabelle Huber. I dok je Kildow prošla neozlijeđena, Huber je zaradila tešku ozljedu koljena zbog koje će morati na operaciju.

Na opasnost problematičnog skoka ukazale su Janica Kostelić i prošlosezonska osvajačica Svjetskog kupa Šveđanka Anja Paerson.

Sutra se SP nastavlja muškom kombinacijom, a u petak Janica Kostelić brani naslov svjetske prvakinje u ženskoj kombinaciji. Spust za skijašice na rasporedu je u nedjelju, 6. veljače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙