FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP Skijanje: po prvi puta i testovi na krvni doping

BORMIO, 28. siječnja 2005. (Hina/DPA) - Po prvi puta u povijestiskijanja na Svjetskom prvenstvu u alspkim disciplinama koje u subotupočinje u Bormiu sportaši će podvrgnuti i testiranju na krvni doping,objavio je Međunarodni skijaški savez (FIS).
BORMIO, 28. siječnja 2005. (Hina/DPA) - Po prvi puta u povijesti skijanja na Svjetskom prvenstvu u alspkim disciplinama koje u subotu počinje u Bormiu sportaši će podvrgnuti i testiranju na krvni doping, objavio je Međunarodni skijaški savez (FIS).

FIS je obznanio da su doping-testovi obvezni za četiri prvoplasirana iz svake od 11 disciplina, te još dvoje po slučajnom izboru.

U FIS-u ne očekuju pozitivne testove, ali su na oprezu nakon što je krajem godine Austrijanac Hans Knauss bio pozitivan na zabranjeni steroid nandrolon, što ga je koštalo dvogodišnje kazne.

U muškim utrkama u Bormiu i ženskim u Santa Caterini nastupit će ukupno 358 skijaša iz 62 zemlje.

Također, ne očekuju se niti problemi sa mjerenjem vremena, jer će u Bormiu to raditi pouzdani Swatch, dugogodišnji partner FIS-a, čijim je odustajanjem od Svjetskog kupa ove sezone uslijedio niz skandala oko mjerenja rezultata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙