FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Teroristički napad na Britaniju je neizbježan

LONDON, 1. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Novi prvi čovjek britanskepolicije Sir Ian Blair izjavio je u utorak da je teroristički napad naBritaniju neizbježan.
LONDON, 1. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Novi prvi čovjek britanske policije Sir Ian Blair izjavio je u utorak da je teroristički napad na Britaniju neizbježan.

Blair (51) dao je tu izjavu prigodom preuzimanja dužnosti koja uključuje vođenje protuterorističkog ogranka i zaštitu kraljevske obitelji.

"Neizbježno je da će teroristi pokušati napasti London i Britaniju jer mi znamo da već jesu i da sada čekaju suđenje", rekao je Blair za radio BBC.

Jedan od njegovih glavnih zadaća je osiguravanje britanske prijestolnice, koja se smatra glavnom metom terorista zbog vladine potpore ratu američkog predsjednika Georgea W. Busha protiv terorizma i invaziji na Irak.

Blair, koji je obnašao dužnost zamjenika čelnika londonske Metropolitanske policije (MPS), zamijenit će na dužnosti Sir Johna Stevensa koji je često upozoravao na prijetnju islamskih militanata.

Stevens koje rekao da je za njegova mandata spriječen niz napada, uključujući neke

nalik prošlogodišnjim bombaškim napadima na vlakove u Madridu u kojima je ubijena 191 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙