FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijska iskustva u izgradni školskih športskih objekata

BEČ/ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Kako na najefikasniji načiniskoristiti pristupne fondove Europske unije u planiranju,projektiranju, izgradnji i održavanju školskih športskih objekata bilaje glavna tema međunarodnog seminara koji je danas, u nazočnostipredstavnika ministarstava za šport Mađarske, Češke, Slovačke iHrvatske, održan u bečkom Institutu za školske i športske građevine.
BEČ/ZAGREB, 1. veljače 2005. (Hina) - Kako na najefikasniji način iskoristiti pristupne fondove Europske unije u planiranju, projektiranju, izgradnji i održavanju školskih športskih objekata bila je glavna tema međunarodnog seminara koji je danas, u nazočnosti predstavnika ministarstava za šport Mađarske, Češke, Slovačke i Hrvatske, održan u bečkom Institutu za školske i športske građevine.

"Naše Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa je u prosincu 2004. godine potpisalo pismo suradnje s austrijskim Institutom za školske i športske građevine kojim je napravljen prvi korak u želji da se sustavno riješi planiranje, projektiranje, izgradnje i održavanje športskih građevina za potrebe tjelesne i zdravstvene kulture, športa u školi, športske rekreacije i kineziterapije", rekla je pomoćnica ministra za šport Romana Caput-Jogunica koja je bila na čelu našeg izaslanstva u Beču, u kojem su bili i voditelj povjerenstva za športske građevine Krešo Ivaniš, koordinator EU Tamara Jonjić te Mario Cvitan iz Ministrstva znanosti, obrazovanja i športa.

"Naše Ministarstvo je odredilo prioritete koji će se početi rješavati nakon što bude donesen novi Zakon o športu, a među prvima je izrada mreže športskih građevina, a od suradnja s Institutom u Beču, osim njihovih iskustva, očekujemo i konkretnu pomoć u pripremama i primjeni smjernica i normi sukladno europskim standardima", kazala je Caput - Jogunica .

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙