FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ciampi čestitao Mesiću

RIM, 18. siječnja 2005. (Hina/AR) - Talijanski predsjednik CarloAzeglio Ciampi u opširnoj čestitki Stjepanu Mesiću na ponovnom izboruza predsjednika Hrvatske naglašava dosadašnju uspješnu suradnju dvijuzemalja i izražava punu potporu Italije Hrvatskoj u pregovorima sEuropskom unijom koji će započeti u ožujku ove godine.
RIM, 18. siječnja 2005. (Hina/AR) - Talijanski predsjednik Carlo Azeglio Ciampi u opširnoj čestitki Stjepanu Mesiću na ponovnom izboru za predsjednika Hrvatske naglašava dosadašnju uspješnu suradnju dviju zemalja i izražava punu potporu Italije Hrvatskoj u pregovorima s Europskom unijom koji će započeti u ožujku ove godine.

Tršćanski list "Piccolo" u utorak prenosi Ciampijevu čestitku i u naslov izvlači njegov poziv na odbacivanje nacionalizma.

U sklopu EU, Italija i Hrvatska će moći "učinkovito surađivati i u učvršćivanju demokracije na Balkanu i jačanju stabilnosti temeljenoj na definitivnom odbacivanju nacionalizama. To su nužni uvjeti za razvitak regije i za brzo približavanje Hrvatske Europskoj uniji", poručuje Ciampi.

On je također ukazao na povijesne veze između "naša dva naroda temeljene na dubokom naslijeđu, živoj kulturnoj isprepletenosti i jakoj gospodarskoj povezanosti". Ciampi je dodao da su te veze potaknute i prisutnošću talijanske autohtone manjine u Hrvatskoj.

U novom Mesićevu mandatu Ciampi želi povećati suradnju između dviju zemalja, staviti Jadran u središte te suradnje, pojačati infrastrukture, povećati razmjenu, zajednički djelovati na zaštiti okoliša, u kulturi i turizmu.

Otvaranje pregovora "u ožujku 2005. za ulazak Hrvatske u EU otvorit će nove perspektive učvršćivanja i stvaranja pravog partnerstva između naših dviju zemalja", poručio je Ciampi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙