FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promatrači: Irački izbori u skladu s međunarodnim normama

AMAN, 30. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Irački izbori u nedjeljuprovedeni su "sukladno međunarodnim normama", ocijenila je misijastranih izbornih stručnjaka koji su nadgledali izbore iz glavnogjordanskog grada Amana.
AMAN, 30. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Irački izbori u nedjelju provedeni su "sukladno međunarodnim normama", ocijenila je misija stranih izbornih stručnjaka koji su nadgledali izbore iz glavnog jordanskog grada Amana.

"Iračko izborno povjerenstvo je pripremilo i postavilo okvir za izbore, koji su uglavnom sukladni normama koje priznaje međunarodna zajednica", rekao je Kanađanin Jean-Pierre Kingsley, šef te Međunarodne misije za izbore u Iraku (IMIE).

Misija IMIE okuplja promatrače iz dvanaestak zemalja, uglavnom europskih. Kako nisu mogli biti raspoređeni u Iraku, oni su u Jordanu obrazovali iračke promatrače s kojima su u nedjelju bili u kontaktu kako bi procijenili poštivanje izbornih pravila.

"Prve procjene se temelje na prvim podacima koje je IMIE sakupila od vlasti i osoba koje sudjelovale na iračkim izborima", navodi IMIE.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙