FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatvorena birališta u Iraku

BAGDAD, 30. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Birališta na iračkimparlamentarnim izborima zatvorena su u nedjelju u 15.00 sati posrednjoeuropskom vremenu u čitavoj zemlji, osim za birače koji su jošbili na biralištu čekajući da svoj glasački listić ubace u kutiju,priopćio je član iračkog izbornog povjerenstva.
BAGDAD, 30. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Birališta na iračkim parlamentarnim izborima zatvorena su u nedjelju u 15.00 sati po srednjoeuropskom vremenu u čitavoj zemlji, osim za birače koji su još bili na biralištu čekajući da svoj glasački listić ubace u kutiju, priopćio je član iračkog izbornog povjerenstva.

"Birališta se neće zatvoriti sve dok ne glasuju ljudi koji još čekaju u redu", kazao je Farud Ayar. Izborno povjerenstvo je ranije priopćilo da je odaziv tri sata prije zatvaranja birališta bio iznenađujuće visokih 72 posto.

Na dan održavanja općih izbora u Iraku, u nedjelju, ubijeno je 36 osoba, među kojima 30 civila i 6 policajaca, a 96 osoba (83 civila i 13 policajaca) ranjeno je u napadima diljem Iraka, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Ti podaci ne uključuje samoubojice, kojih je barem dvoje poginulo u samoubilačkim napadima u Bagdadu.

"Uhićeno je 29 sumnjivaca. Riječ je o 26 Iračana i tri Egipćanina", kazao je dužnosnik ministarstva. Ministar unutarnjih poslova Falah al-Nakib izjavio je da su napadi koji su se u nedjelju dogodili u zemlji minimalni naspram onoga što su njegove službe očekivale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙