FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: jaka bura prekinula promet kod sv. Roka i Senja

ZAGREB, 30. siječnja 2005. (Hina) - Na srednjem Jadranu puše jaka burakoja je prekinula promet autocestom A1 Zagreb-Split od čvora Posedarjedo čvora Sv. Rok i jadranskom magistralom od Senja do Sv. MarijeMagdalene, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 9,20 sati.
ZAGREB, 30. siječnja 2005. (Hina) - Na srednjem Jadranu puše jaka bura koja je prekinula promet autocestom A1 Zagreb-Split od čvora Posedarje do čvora Sv. Rok i jadranskom magistralom od Senja do Sv. Marije Magdalene, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 9,20 sati.

Zatvorene su i D25 Gospić-Karlobag, te D506 Dobroselo -Bruvno-Mazin. Ličkom magistralom, obilaznicom tunela Mala Kapela, te D23 Senj-Žuta Lokva, dozvoljen je promet svim kategorijama vozila.

U čišćenje snijega u Lici trenutno je uključeno 60 ralica i drugih strojeva. U zaleđu Senja već nekoliko dana su zatvorene lokalne ceste, pa HEP-ova ekipa za otklanjanje kvarova ne može doći do mjesta kvara na elektromreži zbog koje nekoliko naselja nema struju, doznaje se u PU ličko-senjskoj.

Isključivo osobna vozila smiju voziti jadranskom magistralom od Bakra do Senja, lokalnom cestom Otočac-Krasno-Sv. Juraj, Paškim mostom, te državnim cestama D52 Borje-Vrhovine-Zalužnica-Klanac i D501 Oštrovica-Meja. Zimska je oprema obavezna i neophodna.

Jadranskom magistralom od GP-a Pasjak do Bakra, te most Dubrovnik zatvoreni su za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikle.

Zbog olujnog vjetra na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do Delnica na snazi je zabrana prometa za vozila teža od 3.5t, ona s natkrivenim tovarnim prostorom i autobuse. Zabrana na staroj cesti kroz Gorski kotar od Stubice do Kupjaka vrijedi za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom.

U istočnoj Slavoniji još ima ugažena snijega na kolniku, uključujući i D4 Županje do graničnog prijelaza Bajakovo, kojim je promet pojačan teretnih vozila. Na istom području magla dodatno usporava promet, a još je mjestimično ima i u Posavini.

Sljemenska cesta otvorena je za sva vozila.

Trajekt na liniji Brestova-Porozina za otok Cres, linija Jablanac -Mišnjak za Rab i linija Prizna-Žigljen za Pag ne plove, kao ni katamaran Novalja-Rijeka.

Ostali trajekti zasad plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙