FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gadafijev sin kritizira arapsko poricanje holokausta

DAVOS, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Seif al-Islam Gadafi,politički utjecajan sin libijskog čelnika Moamara Gadafija kritiziraoje Arape koji poriču nacistički genocid nad Židovima prigodomobilježavanja 60. godišnjice oslobođenja logora Auschwitz u Davosu.
DAVOS, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Seif al-Islam Gadafi, politički utjecajan sin libijskog čelnika Moamara Gadafija kritizirao je Arape koji poriču nacistički genocid nad Židovima prigodom obilježavanja 60. godišnjice oslobođenja logora Auschwitz u Davosu.

"Nije ispravno poricati holokaust jer mislim da je on činjenica", rekao je Seif al-Islam Gadafi, predsjedatelj Međunarodne dobrotvorne zaklade Gadafi, na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu. "Naravno, Arapi nisu odgovorni za holokaust, to su učinili nacisti. To je istinski bila tragedija suvremene povijesti. Ako to neki Arapi poriču, smatram da to nije ispravno", rekao je Seif al-Islam Gadafi.

Gadafi mlađi je odigrao veliku pozadinsku ulogu u normalizaciji odnosa Libije sa Sjedinjenim Državama, Francuskom i Britanijom i plaćanju odštete za žrtve bombaških napada na civilne zrakoplove. Također je pozvao libijske Židove koji su izbjegli u Izrael da se vrate u domovinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙