FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U policijskom napadu u Rusiji ubijeno sedmero ekstremista

MOSKVA, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Sedmero osoba, za koje sesumnja da su islamistički ekstremisti, ubijeno je u sukobu spostrojbama snaga sigurnosti nakon dvodnevne opsade jedne kuće uNalchiku u južnoj ruskoj republici Kabardino-Balkaria, priopćili sudužnosnici službi sigurnosti nakon operacije.
MOSKVA, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Sedmero osoba, za koje se sumnja da su islamistički ekstremisti, ubijeno je u sukobu s postrojbama snaga sigurnosti nakon dvodnevne opsade jedne kuće u Nalchiku u južnoj ruskoj republici Kabardino-Balkaria, priopćili su dužnosnici službi sigurnosti nakon operacije.

Poginuli, za koje se drži da pripadaju ekstremističkoj organizaciji Yarmuk, ranili su dva pripadnika snaga sigurnosti tijekom opsade kuće u Nalchiku, glavnom gradu regije, gdje su unajmili stanove. Od sedam ubijenih militanata četvoro su bile žene, a po navodima lokalnog glasnogovornika snaga sigurnosti tijekom operacije su imale "aktivnu ulogu" u oružanom sukobu s pripadnicima redarstvenih snaga. Među građanima nije bilo žrtava.

Naoružanje nađeno u kući nakon operacije ukazuje da je skupina pripremala terorističke napade na području sjevernog Kavkaza, ustvrdio je glasnogovornik snaga sigurnosti u izjavi za novinsku agenciju Itar-Tass.

Agencija Tass je izvijestila da su militanti iz unajmljene kuće čiji prozori gledaju na mjesnu zračnu luku, po tvrdnjama svjedoka, pokušali pucati na putnički zrakoplov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙