FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedinstveni dijalog između Rusije i Francuske

MOSKVA, 21. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski ministar vanjskihposlova Michel Barnier je u petak u Moskvi pohvalio jedinstven dijalogizmeđu Moskve i Pariza o "europskoj arhitekturi sigurnosti" i važnimmeđunarodnim pitanjima.
MOSKVA, 21. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski ministar vanjskih poslova Michel Barnier je u petak u Moskvi pohvalio jedinstven dijalog između Moskve i Pariza o "europskoj arhitekturi sigurnosti" i važnim međunarodnim pitanjima.

"Taj dijalog je jedinstven, mislim da ne postoji ni s jednom drugom zemljom, i to je važan dio strateškog dijaloga između Francuske i Rusije kako žele predsjednici tih dviju država", rekao je Barnier na konferenciji za novinare koju je održao sa svojim ruskim kolegom Sergejem Lavrovim kao i ruskim i francuskim ministrima obrane Sergejem Ivanovim i Michelle Alliot Marie.

Četiri su dužnosnika radila na "europskoj arhitekturi sigurnosti", istaknuo je Barnier.

"Tražimo i želimo pronaći najbolji mogući način da se razvije taj savez između Rusije i europske zajedničke politike sigurnosti i obrane", dodao je francuski ministar.

"Za naše ruske partnere model je partnerstvo koje postoji između Rusije i NATO-a i mi smo im prirodno objasnili kako politika europske sigurnosti nije slična ni usporediva s NATO-om, kako to nije ista organizacija. Mislim da su to stajalište danas razumjeli", rekao je Barnier.

Što s tiče Čečenije, Barnier je kazao kako on nije "razvijao rječnik" o tom pitanju, pozvavši još jednom na "političko rješenje" u okončanju tog sukoba.

Barnier je na konferenciji za novinare pokušao objasniti zašto je uzeo blaži rječnik od svog prethodnika Dominiquea De Villepina.

De Villepin je prije godinu dana u Moskvi izjavio kako je "Čečenija u otvorenom ratu već godinama".

"Taj se rječnik ne razvija. Važna je stvarnost te krize, taj sukob koji tako dugo pogađa civilno stanovništvo", rekao je Barnier.

Kako je istaknuo, Francuska smatra da je "u okviru ruskog teritorija, čiju cjelovitost ne dovodi u pitanje, i boreći se protiv svakog oblika terorizma, potrebno pronaći političko rješenje dijalogom i pregovorima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙