FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Alžiru najviše snijega u proteklih pola stoljeća

ALŽIR-SNIJEG-NEVRIJEMEU Alžiru najviše snijega u proteklih pola stoljećaALŽIR, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Na alžirski glavni gradAlžir palo je u četvrtak najviše snijega u proteklih pola stoljeća,uzrokujući prometni kolaps i izolaciju trećine zemlje od ostatkasvijeta, objavile su vlasti.
ALŽIR, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Na alžirski glavni grad Alžir palo je u četvrtak najviše snijega u proteklih pola stoljeća, uzrokujući prometni kolaps i izolaciju trećine zemlje od ostatka svijeta, objavile su vlasti.

Nekoliko regija na sjeveroistoku zemlje, osobito mediteranska luka Skikda, potpuno su odsječene nakon 36-satnih padalina i snažnih vjetrova, uslijed kojih je poginulo najmanje deset osoba, većinom u prometnim nezgodama.

Vlasti upozoravaju da će se nepovoljno vrijeme nastaviti idućih nekoliko dana i da ljudi ne kreću na put ako to nije nužno potrebno. Alžirski meteorološki zavod objavio je da su snježne padaline najobilnije od 1950. godine.

Unatoč prometnom kaosu i nestanku struje, nisu svi nesretni. "Snijeg je predivan. 24 su mi godine i prvi put u životu vidim snijeg", rekao je Reutersu jedan alžirski prometni policajac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙