FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Alžir: U eksploziji bombe na groblju poginule 3 osobe

ALŽIR-INCIDENTIAlžir: U eksploziji bombe na groblju poginule 3 osobeALŽIR , 23. siječnja 2005. (Hina/dpa) - U eksploziji bombepodmetnute na groblju blizu alžirskog grada Blide poginule su trižene, a teško su ozlijeđeni još jedna žena i dijete, izvijestili su unedjelju alžirski mediji.
ALŽIR , 23. siječnja 2005. (Hina/dpa) - U eksploziji bombe podmetnute na groblju blizu alžirskog grada Blide poginule su tri žene, a teško su ozlijeđeni još jedna žena i dijete, izvijestili su u nedjelju alžirski mediji.

Incident se dogodio tijekom proslave muslimanskog blagdana Kurban bajrama tijekom kojega mnogi muslimani tradicionalno posjećuju groblja. Blida, od glavnoga grada Alžira udaljena 50 km, u posljednjih je nekoliko godina bila središte radikalne islamističke skupine GIA-e.

U mjestu Lakhdariji, 120 km istočno od Alžira, islamski ekstremisti na cesti su ubili jednog muškarca, a ostale opljačkali.

Istodobno je u eksploziji u tvornici cementa u gradu Chelif na zapadu zemlje poginule tri osobe, a 12 ih je ozlijeđeno. Za sada uzrok eksplozije nije poznat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙