FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvoje mrtvih i 22 ozlijeđenih u nizu potresa u Turskoj

ANKARA, 25. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Dvije su osobe poginule, advadeset dvije su ozlijeđene u nizu potresa koji su u utorak pogodiliistočnu Tursku i među kojima je najsnažniji bio magnitude 5,5stupnjeva po Richteru, doznaje se od službenog izvora.
ANKARA, 25. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Dvije su osobe poginule, a dvadeset dvije su ozlijeđene u nizu potresa koji su u utorak pogodili istočnu Tursku i među kojima je najsnažniji bio magnitude 5,5 stupnjeva po Richteru, doznaje se od službenog izvora.

Epicentar potresa bio je u gradu Hakkari, u turskom Kurdistanu, nekoliko kilometara od granice s Irakom i s Iranom, dodaje centar Kandilli u Istanbulu.

Dvije su osobe poginule pod ruševinama svoje kuće u seocu Sutluce, nedaleko od Hakkarija, javlja novinska agencija Anadolija.

Niz potresa izazvao je paniku u gradu Hakkariju i u obližnjim pokrajinama Van, Sirnak, Batman i Siirt, gdje su stanovnici iz kuća pobjegli na ulice pokrivene snijegom, kako se može vidjeti na snimcima turske televizije.

Potresi su česti u tom dijelu Turske, gdje je u dvama potresima u kolovozu i u studenom 1999. smrtno stradalo 20.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙