FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slab potres 130 kilometara od Zagreba

ZAGREB, 18. siječnja 2005. (Hina) - Slab potres s epicentrom 130kilometara jugozapadno od Zagreba zabilježen je u noći na utorak, u 2sata i 34 minute, priopćila je Seizmološka služba.
ZAGREB, 18. siječnja 2005. (Hina) - Slab potres s epicentrom 130 kilometara jugozapadno od Zagreba zabilježen je u noći na utorak, u 2 sata i 34 minute, priopćila je Seizmološka služba.

Magnituda potresa iznosila je 2.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je dva do tri stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se slabo osjetio u Rijeci i okolici.

U zadnjih mjesec dana javnost je obaviještena o četiri zabilježena potresa u Hrvatskoj, dva u Sloveniji i o jednom u Bosni i Hercegovini.

- 14. siječnja - Dva jaka potresa s epicentrima u području Idrije u Sloveniji. Magnituda im je iznosila 4,1 i 3,8 po Richteru, a jakost u epicentru jačeg potresa bila je 6 stupnjeva Mercallijeve ljestvice. Potresi su se osjetili i u Hrvatskoj, od Istre do Žumberka.

- 12. siječnja - Slab potres s epicentrom u području planine Promine osjetio se u Drnišu i okolici. Magnituda potresa je iznosila 2,6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru 4 do 5 stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

- 8. siječnja - Na sinjskom području osjetio se slabiji potres magnitude 2 po Richteru i jakosti u središtu 3 stupnja po Mercalliju. Epicentar je bio u Sinjskom polju.

- 2. siječnja - Dva potresa kod Dubrovnika. Potres 96 kilometara istočno od Dubrovnika. Magnituda mu je iznosila 2,3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice.

Prije toga slab potres s epicentrom udaljenim 83 kilometra od Dubrovnika, između Lastova, Mljeta i Korčule. Magnituda je iznosila 2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je 3 do 4 stupnja MCS ljestvice.

- 27. prosinca - Slab potres s epicentrom 55 kilometara sjeveroistočno od Sinja, u Republici Bosni i Hercegovini. Magnituda je iznosila 1,7 prema Richteru, a jačina u epicentru 2 do 3 stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se na području Hrvatske slabo osjetio u Sinju i okolici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙