FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četiri zlata i srebro za hrvatsku u brzom klizanju

SARAJEVO/ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - Najviše uspjeha nameđunarodnom natjecanju u brzom klizanju na kratke staze, koje jeodržano ovog vikenda u Olimpijskoj Zetri u Sarajevu, imali su klizačiiz Hrvatske koji su osvojili četiti zlatne i jednu brončanu medalju.
SARAJEVO/ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - Najviše uspjeha na međunarodnom natjecanju u brzom klizanju na kratke staze, koje je održano ovog vikenda u Olimpijskoj Zetri u Sarajevu, imali su klizači iz Hrvatske koji su osvojili četiti zlatne i jednu brončanu medalju.

Zlatne medalje osvojili su kod juniora Tomislav Dugi, a kod Juniorki Monika Žunac, kod mladjih juniorki D Maja Lipovšćak, te mladjih juniora E Grigor Dumbović, dok je srebrnu medalju u katgoriji mladji juniori C osvojio Jakov Dolinić.

Tomislav Dugi popravio je osobni rekord na 1000 metara u vremenu 1:44.29, a utrku na 500 m klizao je taktički odlično, pobijedio u polufinalu i finalu te sa ukupno 136 bodova bio prvi.

Mladji junior Jakov Dolinić, klizao je u gupi sa starijim junioirma, popravio osobni rekord na 500 i 1000 m te je sa ukupno 60 bodova drugi u kategoriji mladjih juniora do 15 godina.

Juniorska reprezentativka Hrvatske Monika Žunac klizala je izvrsno te je u disciplini 500 m otklizala svoje najbolje vrijeme ove godine 57.80. Nastupila je u grupi sa seniorkama te je u finalnoj utrci na 1000 m na cilj došla druga iza seniorke Djuzel iz BIH.

U konkurenciji juniorka D članica zagrebačkog Spina Maja Lipovšćak je popravila rekord Hrvatske za mladje juniorke na 1000 m u vremenu 1:36.52 i okitila se zlatom u kategoriji juniorki do 14 godina starosti.

Najmladji Grigor Dumbović u kategoriji Juniori do 12 godina popravio je osobni rekord na 500 m kližući 1:05.910 te u ukupnim rezultatima osvojio 1. mjesto u kategoriji najmladjih juniora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙