FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 24. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja izHrvatske
ZAGREB, 24. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja iz Hrvatske

ŠIBENIK- Jučerašnjem ponovljenom glasovanju za izbor predsjednika RH na dva izborna mjesta u Šibensko -kninskoj županiji ukupno se odazvalo 143 birača od njih 1441 upisanih što je nešto manje od 10 posto. Prema podacima Izbornog povjerenstva Grada Šibenika, na biračkom mjestu broj 11 u Osnovnoj školi "Tina Ujevića" u Šibeniku, od 1 206 upisanih u popis birača, glasovalo je njih 129 ili 10,7 posto. Na biračkom mjestu broj 58 u Grebaštici Gornjoj glasovalo je svega 14 od 235 upisanih birača, ili 5,9 posto. Stjepan Mesić ukupno je dobio 104, a Jadranka Kosor 38 glasova dok je jedan listić nevažeći. Glasovanje je ponovljeno zbog viška listića u glasačkim kutijama ustanovljenog na dan izbora 16. siječnja.

ZAGREB - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta na današnjoj će konferenciji za novinare predstavit će rezultate upravnog nadzora nad dva postupka javnog nadmetanja za odabir trećeg mobilnog operatera. Provođenje upravnog nadzora Ministarstvo je počelo prije dva tjedna na zahtjev tvrtki Match telekom i Croatia Mobile, čije su ponude za trećeg mobilnog operatera bile isključene, jer nisu sadržavale pravovaljana bankovna jamstva. Odlukom Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije u prosincu prošle godine švedsko-hrvatska tvrtka Tele2 dobila je kombiniranu koncesiju druge i treće generacije mobilne telefonije. Tada je rečeno da se ugovor o toj koncesiji treba zaključiti najkasnije do 2. veljače 2005.

ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u Hrvatskoj, temeljen na odrađenim satima radnika na gradilištima, i u studenom 2004., peti mjesec zaredom, na godišnjoj razini bilježi pad. Tako su građevinski radovi u prošlogodišnjem studenom bili za 1,7 posto manji u odnosu na isti mjesec 2003., pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku. Takva kretanja rezultirala su i znatno sporijim rastom fizičkog obujma građevinskih radova ukupno u 2004. u odnosu na godinu prije. Tako su građevinski radovi u razdoblju od siječnja do studenoga prošle godine u usporedbi s radovima u istom razdoblju godine prije bili veći za samo za 2,2 posto, što je i njihova najniža kumulativna stopa rasta u 2004. U istom je pak razdoblju 2003. ostvarena stopa rasta od visokih 22,8 posto, a samo u studenom te godine od 17,5 posto.

ZAGREB - Hrvatska naftna kompanija INA prošle je godine ukupno proizvela više od 1,15 milijuna tona nafte, što je jedan posto više od plana, objavila je Ina na svojim web stranicama. Na domaćim naftonosnim poljima proizvedeno je 1.004.827 tona nafte i kondenzata, a tomu treba dodati i 71.861 tonu nafte iz Angole, te 78.179 tona Inine nafte iz Egipta. Ukupno je tako proizvodnja nafte i kondenzata dosegla 1.154.867 tona, što je za jedan posto više od plana, objavili su iz Ine. Proizvodnja prirodnoga plina neznatno je manja od planiranih količina, a iz Ine kao razlog navode kašnjenje početka proizvodnje na novom polju Marica. Na kopnenim poljima u Panonu proizvedeno je oko 1,508 milijardi prostornih metara plina, a u podmorju Jadrana na polju Ivana oko 343 milijuna kubika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙