FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 23. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 23. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Zagrebački policajac, kojeg je danas poslijepodne napala skupina Dinamovih navijača, lakše je ozlijeđen, doznaje se od zagrebačke policije. Policajca Josipa Č. ozlijedila je skupina Bad Blue Boysa, koja je danas oko 13 sati prosvjedovala na Dinamovom stadionu zbog prijelaza Nike Kranjčara u Hajduk. "Policajac je lakše ozlijeđen. Utvrđeno je da je natučen (kontuzije) tupim predmetom, najvjerojatnije drvenom palicom", rekla je glasnogovornica zagrebačke Policijske uprave Gordana Vulama. Ozlijeđeni policajac najprije je prevezen u Traumatološku bolnicu, a nakon toga u KBC Rebro, dodala je. Od stotinjak navijača koji su prosvjedovali policija je privela petoricu, a obrada nad njima još traje.

ŠIBENIK - Na ponovljenom glasovanju za izbor predsjednika Hrvatske na dva izborna mjesta u Šibensko - kninskoj županiji odazvalo se 143 birača od njih 1441 upisanih ili nešto manje od 10 posto. Ukupno Stjepan Mesić dobio je 104, a Jadranka Kosor 38 glasova, dok je jedan listić bio nevažeći. Prema podacima Izbornog povjerenstva grada Šibenika, na biračkom mjestu broj 11 u Osnovnoj školi Tina Ujevića u Šibeniku, od 1206 upisanih u popis birača, glasovalo je njih 129 ili 10,7 posto. Na biračkom mjestu broj 58 u Grebaštici Gornjoj glasovalo je svega 14 od 235 upisanih birača, ili 5,9 posto. Glasovanje je danas ponovljeno zbog viška listića u glasačkim kutijama ustanovljenog na dan izbora 16. siječnja.

OSIJEK - U sklopu molitvene osmine za jedinstvo kršćana u Kapucinskoj crkvi u Osijeku večeras je održan ekumenski susret predstavnika kršćanskih zajednica, na kojem je euharistijsko slavlje predvodio đakovački i srijemski biskup Marin Srakić i tom prilikom istaknuo veliki doprinos takvih sureta ekumenizmu na ovom području. Osječkopoljski i baranjski episkop Lukijan istaknuo je da je Isus Krist jedan za sve kršćane, a "na ljudima dobre volje je da slijede Njegovu želju o jedinstvu kršćana", te pozvao na praštanje i toleranciju. Uz mnogobrojne vjernike raznih kršćanskih zajednica, nazočili su i pomoćni biskupi đakovačke i srijemske biskupije Đuro Hranić i Đuro Gašparović, biskup Reformirane crkve Endre Lang, biskup Evangeličke crkve Branko Berić te predstavnici ostalih kršćanskih zajednica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙