FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 22. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske.
ZAGREB, 22. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.

PULA - U pulskom brodogradilištu "Uljaniku" danas će biti prvo ovogodišnje porinuće broda. Riječ je o posljednjem tankeru nosivosti 47.400 tona iz serije od četiri broda kojeg je Uljanik ugovorio za ruskog naručitelja kompaniju Novoship. Brod je dužine 182,50 metara, širine 32,20 metra. Pokretat će ga uljanikov motor snage 8580 kw, a razvijat će brzinu od 15,20 čvorova. Ugovor za taj brod potpisan je 18. listopada 2001., a kobilica je na navoz položena u kolovozu 2004. U knjizi narudžbi, Uljanik ukupno broji 23 broda koji mu daju punu zaposlenost do 2009. godine. Ove godine planira se isporučiti sedam brodova te ostvariti više od 200 milijuna dolara izvoza.

ZAGREB - Konzorcij domaćih građevinskih tvrtki ponudio je najnižu cijenu radova na izgradnji dijela autoceste Zagreb - Split - Dubrovnik, od Splita do Ploča duge 96,2 kilometra, izvijestio je novinare ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta. Uz domaći konzorcij koji čini osam građevinskih tvrtki, ponude su još dali austrijski Alpine Bau, Bechtel International i češko-slovačka Poslovna udruga Metrostav - Doprostav. Domaći konzorcij u kojemu su Konstruktor inženjering, Viadukt, Hidroelektra Niskogradnja, Ceste Varaždin, Zagorje Tehnikon, Strabag Zagreb, Osijek Koteks i Ingra, ponudio je cijenu za izvođenje radova od 4,99 milijardi kuna, rekao je Kalmeta.

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić izjavio je da bi se daljnjim preustrojem granične policije prema standardima Europske unije broj graničnih policajaca ove godine trebao povećati za oko 750. Mlinarić je na završetku dvodnevnog seminara o dosadašnjim postignućima u preustroju MUP-a kazao da će novi granični policajci zaposliti iz drugih dijelova MUP-a. Tako bi se, primjerice, u korist granične policije smanjio broj interventnih policajaca. Mlinarić je najavio i zapošljavanje novih diplomiranih kriminalista, otpuštenih policajaca koji zadovoljavaju uvjete te polaznika tečaja za policijsko zanimanje.

DUBROVNIK - Dubrovačko Gradsko na sinoćnjoj je sjednici donijelo odluku kojom se za počasnog građanina Dubrovnika proglašava Chris Patten, povjerenik Europske komisije od 1999. do 2004. godine, a sada rektor sveučilišta u Oxfordu. Kako stoji u obrazloženju, kao povjerenik Europske komisije za vanjske odnose Patten se zauzimao za individualni pristup država jugoistočne Europe EU, i na taj način značajno pospješio proces približavanja Hrvatske EU. Nagrada grada Dubrovnika za životno djelo, kako su jednoglasno odlučili vijećnici, dodijeljena je akademiku Luki Paljetku, a godišnje nagrade grada dodijeljene su plivaču s invaliditetom i osvajaču olimpijskih medalja na paraolimpijadi Mihovilu Španji, direktoru dubrovačke Zračne luke Tončiju Peoviću, Mješovitom katedralnom zboru, Židovskoj općini Dubrovnik, Udruzi udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata te župi Svetoga Petra na Boninovu.

ZAGREB - Udruga Potrošač jučer je zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu predala 35 tisuća potpisanih punomoći s odštetnim zahtjevima koji će se pridodati tužbi protiv države i T-HT-a, zbog navodne nezakonite naplate fiksnih telefonskih usluga. Udruga Potrošač tužilo je T-HT zbog telefonske pretplate, koju smatraju nezakonitom i "čistom dobiti HT-a", te tarifnog sustava po kojem se kao obračunska jedinica uzima minuta umjesto sekunde razgovora. "Ovim sporom tražimo naknadu štete zbog protupravne naplate i želimo zaustaviti ovakvu praksu, ne samo u naplati telefonskih usluga, nego i uopće", kazala je predsjednica te udruge Jadranka Kolarević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙